Applicatieopleidingen

 

Academie Antroposofische Gezondheidszorg

Het fundament voor elke discipline

In de Academie werken antroposofisch geïnspireerde applicatieopleidingen op HBO en Academisch niveau samen. De interdisciplinaire basismodule is het fundament van elke discipline. Deze basismodule is een krachtige kennismaking met de antroposofische visie op gezondheidszorg. Het doel van deze 20-daagse cursus is om je visie op gezondheid en ziekte te verbreden met antroposofische diagnostiek en behandelmogelijkheden. Dit geeft je direct een rijk palet om in je werk tot creatieve en geïndividualiseerde oplossingen te komen. Deze scholing wil bijdragen aan een aandachtige menswaardige zorg gericht op heel de mens.

De basismodule start ieder jaar in september. Zij vindt plaats op twee dagen per maand op het prachtige landgoed Kraaybeeckerhof in Driebergen.

De basismodule is een autonome cursus. Je kunt deze op zich volgen als een intensieve kennismaking met antroposofische menskunde. De basismodule is ook een eerste stap naar een mogelijke verdere professionele specialisatie als antroposofisch zorgverlener. Het een verplichte module binnen de opleidingen van de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen (NVAA), de Nederlandse Vereniging ter bevordering van de Antroposofische Psychotherapie (NVAP), de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Fysiotherapeuten (NVAF), de Nederlandse Vereniging van diëtisten werkzaam vanuit de Antroposofie( NVDA) en Plegan opleidingen voor verpleegkundigen.

Zie voor meer informatie www.academieag.nl

Opleiding antroposofische geneeskunde voor artsen en tandartsen                  

De Nederlandse Vereniging van Antroposofische Artsen www.nvaa.nl verzorgt in samenwerking met de Academie Antroposofische Gezondheidszorg de Opleiding Antroposofische Geneeskunde http://nvaa.nl/informatie-voor-artsen/opleiding/. Ook is er een Studiegids te downloaden op deze pagina.

George Maissan  NVAA 06 - 53830140 

Postacademische opleiding antroposofische diagnostiek, gespreks- en psychotherapie                                                                                           

Na de basismodule van de Academie AG verzorgt de NVAP het beroeps-specifieke deel van deze opleiding .

Informatie: www.nvap.nl of Els van Beek 070-351 28 65  

Plegan Opleidingen                                                                                     

De voortgezette opleiding verpleegkunde vanuit antroposofie start met de basismodule van de Academie, gelijktijdig of daarna volgt het beroeps-specifieke traject.

Zie www.plegan.nl of bel het secretariaat Carin Buis 06 37625877

Stibaf antroposofische fysiotherapie opleiding                                              

Een tweejarig opleidingstraject met de interdisciplinaire basismodule van de Academie AG en een beroeps-specifiek deel. Informatie www.nvaf.info

Opleiding antroposofische diëtetiek                                                                    

Deze applicatieopleiding  bestaat uit verschillende onderdelen: de interdisciplinaire basismodule van de Academie AG en daarna de cursus Barstensvol leven van de Kraaybeekerhof Academie.

Informatie en studiegids: www.antroposofischedietisten.nl